Přidat odpověď
Chvalabohu maji normalni detstvi v klidu a bezpeci a snad jeste par let mit budou...
Cito, a víš, co mi přijde nejhorší? že mám pocit, že ty si to FAKT myslíš. už když jsem někdy asi před rokem (?) vzala ten případ prvně na vědomí, tak už tehdy bylo jasné, že kluci normální dětství v klidu nemají. pominu to, že možná byli týráni rodiči (i když tedy čím víc toho vyplouvá na povrch, tím víc jsem ochotná věřit tomu, že netýrali), ale norská sociálka se k nim chovala jako k věcem a zapomínala na to, že jsou to především živé bytosti, což je pro ty děti taky dost traumatizující. sice se tu pyšníš tím, že v Norsku nemají dětské domovy, nicméně pokud sociálka nedokáže najít pěstouny, kteří by se zvládly postarat o dvě malé děti a musí tak trhat sourozence od sebe (dodávám, že traumatizované sourozence, možná chováním rodičů vůči nim, určitě odtržením od rodičů a místa, kde dosud žili a chodili do školky), je v systému něco hodně špatně a určitě by stálo za to popřemýšlet i nad takovou organizací péče o děti, kde by sourozenecké skupiny mohly být pohromadě.
Předchozí