Přidat odpověď
Jak byste řešili danou situaci? Můj syn si přeje svůj počítač. Jeden teda mámjá, na ten ale nikdo přístup nemá, bo mě počítač celkem dobře živí (asi 2 roky zpět na něm hráli kluci nějaké stahované hry a došlo k dost vážné ztrátě dat). Jinak v rodině ještě jeden počítač je, ale syn si pod stromek přeje počítač svůj. V neděli jsme se domluvili, že pokud prokáže opravdu snahu, tak mu ho koupím. Chci ale, aby taky přispěl vlastními silami, aby si na něj šetřil (kapesné+ by si prodal dražší stavebnice, se kterýma si nehraje)a já bych prostě doplatila cca polovinu. Prostě jsem to brala i takovou školu života, ať vidí, že není jednoduché mít vše, na co si vzpomene. No, v pondělí ale měl možnost jít někam, odkud by si za hodinu přinesl 70 kč. V neděli jsme se domlouvali, že tam určitě půjde, v pondělí se ale na to vykašlal. Včera mi zase lhal (vezla jsem je do hudebky, protože minulý týden netrénoval - zařizování pohřbu blízkého rodinného příslušníka, tudíž jiné starosti), tak to měl za úkol včera po škole. Když jsem se ho ptala, zda hrál, tak lhal a namísto toho pařil na mobilu (asi hry). Dobře věděl, že lhaní nenávidím, to byla také součást naší nedělní domluvy. Dost mě to jeho lhaní bolelo a teď řeším, zda vůbec ještě ten počítač řešit nebo ne. (Jinak je velmi inteligentní, se známkama nemá problém a z té hudebky také přinesl výbornou známku). Koupili byste nebo ne?
Předchozí