Olgavo, o co ti jde? Chceš, aby si z toho lidi vyvodili a usoudili, že je pro nás lepší Islám a Buddhismus atp., když křesťanů tu zase tolik není?
Já třeba mám dost kamarádek, co jsou poměrně silně věřící, ale nehlásí se pod žádné náboženství, tedy by ve statistice tuto kolonku křesťanství neodškrtly.
Přesto - pokud by se jich někdo zeptal, které náboženství je jim nejbližší, pak by to bylo křesťanství.
I když ti statisticky vychází v ČR nízké procento křesťanů, asi nás na Islám vážně nepřesvědčíš
.
A jo, je to určitě tradice aspoň posledních generací - skoro všichni slaví tradiční Vánoce a Velikonoce - tj, křesťanské svátky.
Já jsem třeba dost silně věřící, ale nehlásím se k žádnému náboženství.
Ale myslím si, že Bůh je vlastně láska a pravdivost, úcta a vzájemná pomoc mezi lidmi a ano, že jsou si lidi všichni rovni ve své podstatě.
Jsem ochotna tolerovat v mé blízkosti všechny, kdo vyznávají stejné pro mne základní hodnoty Desatera...ať jsou ti lidi jakéhokoliv náboženského vyznání
Proti těm, co základní lidské hodnoty narušují, se ale vymezím - a v tom hodlám pokračovat dál.