Přidat odpověď
Moje dcera má těch mimoškolních činností tolik, že už jí moc nezbývá energie na učení a prakticky jí musí vystačit to, co pochytí ve škole. Hodně časově náročná činnost - spoluvedení kroužku je téměř neplacená (klubové poplatky jsou vyšší, než výdělek), ale věnuje se té věci od 6 let a nechce ji nechat ani do budoucna. To placené je čistě pro peníze (je to práce typu "mekáč") a sebere jí to zbytek času o víkendech a i některá odpoledne v týdnu.
Já jsem celkem lenoch, při jejím režimu bych se dávno sesypala, přijde mi, že se dost vyčerpává, komplikuje si školu a kdyby měla něčeho nechat, tak budu pro to placené, i když jsem naťukávala, aby nechala i toho vedení kroužku. Ale už jí do toho nekecám.
Mně rodiče brigády zakazovali, že se mám hlavně učit. Stejně jsem se neučila. Na SŠ jsem měla brigádu tak 14 dní o prázdninách, ve školním roce jsem si užívala volná odpoledne. Celkem jsem se tím naučila mít hodně volna a vyžaduju to pořád, neumím být celý den v záběru, zvlášť, když je to práce s lidmi. Na VŠ jsem pak podnikala i průběžně, ale nezvládala jsem to kloubit s učením.
Takže vlastně nevím... Mně by se dneska celkem hodilo, kdybych byla zvyklá mít víc organizovaný život a být víc v záběru a být nucena hospodařit s časem, ale nejspíš bych před tím stejně utekla.
Předchozí