My zavařujeme ořechy už několik let, předtím jsme mrazili, ale to zabírá místo. Stačí dát ořechy do šroubovací sklenice, zatáhnout a na chvíli zavařit aby chytla víčka. Nedostane se tam vzduch a trvanlivost je několik let, samozřejmě skladovat co nejvíce ve tmě a chladnu. Taky nakládáme drcené do medu, lahoda. Ztmavnutí je často od plísní, nebo tak jsem to alespoň vypozorovala já. A na loupání celých ořechů/půlek používám střední kladívko místo loupáčku, jednou silnější ránou ťuknu na švu a pak stačí vnitřek vyndat. Mám i dobrou odrůdu ořechů, tak teď vyloupu skoro kilo za hodinu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.