Přidat odpověď
Evelyn,
přesně - hospodskou svíčkovou nebo gulášek doma neuděláš.
Já pravou svíčkovou neumím, ale dělám občas "svíčkovou" omáčku, třeba srdce na smetaně mi vychází hodně podobné svíčkové, ale prostě ta pravá hospodská to není.
My jsme v reastauracích v dětství jedli jen na dovolených, kde to bylo v rámci pobytu a vlastně "povinně", takže 3x. Jinak se tam nechodilo a bralo se to jako příznak špatného hospodaření spojeného s rozežraností. Dodnes jsou naši v jakékoli hospodě jako na trní, ale teď se tam občas konají nějaké oslavy. Jen tak na oběd by tam ale nešli, veškeré cestování se odbývá s chleby se salámem.
MM s rodiči na dovolené nejezdili, ale v hospodách se stravovali kdykoli se hnuli z dom, teplé jídlo muselo být a pokud možno přesně v poledne a na jídle se u nich nikdy nešetřilo, tchánovci chodí na oběd do restaurace, třeba i když jedou do nedalekého městečka k doktoru.
Předchozí