Susu, samozřejmě, že každá rodina je jiná, ale dodám moje zkušenosti. Sama jsem byla skoro celou základku v domškole, tam kde jsme bydleli to ani jinak nešlo. Na gymplu mě spolužáci nejprve nesnášeli, protože jsem byla aktivní šprtka, ale brzy jsem pochopila, jak to chodí
. Před mateřskou jsem na gymnáziu učila postupně pět dětí, které přišly do primy z domškoly. Jen dvě byly z jedné rodiny. Třeba evangelíci si tu hodně často učí děti doma. Všechny byly naprosto úžasní studenti, motivovaní nikoli známkami, ale touhou po nových věcech. Sociálně naprosto v pohodě, jeden trochu větší introvert, ale nikoli asociál. Neznám ani jedno dítě, které by v domškole strádalo. Přesto své děti doma neučím, protože necítím, že by to byla naše cesta= nemám na to nervy. Ale nevylučuji, že se k tomu jednou dostanu. Ty děti jsou pravidelně přezkušované, pokud by bylo něco v nepořádku, pozná se to. Stát přeci má prostředky jak kontrolovat výchovu a vzdělání těchto dětí, tak proč zase nějaká nová direktiva? A co povídá babička o vnoučatech bych brala s hodně velkou rezervou.