DD, už léta si připravuji velice jednoduše šípek na čaj, zkuste to taky. Natrhám mírně přemrzlý šípek, doma dobře vyperu v teplé vodě a ostrým nožem odříznu oba konce, bubáka i stopičku (je to pracné: hodinu trhám a pak hodinu čistím), čisté celé šípky rozprostřu na pečicí plech a nechám schnout ve sklepě na plyn.kotli - pomalu a důkladně. V troubě NEDOPORUČUJI, šípek zčerná! Důkladně usušený šípek dávám v malých dávkách do kuchyňského drtiče, důkladně rozdrtím a ve velkém plastovém sítu podélně protřásám. Chloupky utvoří kuličky, které se snadno odstraní rukou a v sítku zbydou jen nadrcené slupky a celé pecičky. Tatzo operace je jednoduchá a rychlá. Sušený drcený šípek míchám ještě se sušenou diviznou a slézem maurským - je to výborné!!! Marta
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.