Mám čtyřletou dceru. Do školky chodila už loni, resp. chodila do takového centra předškolních dětí, jen na dopoledne, všechno tam bylo v pohodě. Strašně se těšila, až začne chodit do školky jako její starší sestra (ta už ale odešla do školy, takže tam nechodí spolu).
první dva měsíce v pohodě, učitelky ji chválily, žádný problém. Chodila tam ráda.
Pak měla spálovou angínu. Do školky se vrátila jako vyměněná, celý den tam propláče, profňuká, stýská se jí po mě, bojí se že jí zapomenu vyzvednout (nikdy se to nestalo) apod. Takto ta chodila týden, pak se ukázalo, že má zánět mošových cest. Přičítala jsem ty její nálady nemoci, měla bolesti při čůrání, nikomu to vlastně neřekla, neuměla si s tím poradit.
takže byla skoro tři týdny zase doma.
od konce minulého týdne jí zase připravuji, že půjde do školky a ona je úplně v panice. Nedá se s ní rozumně mluvit, na to je maličká, pžeskakuje z jednoho na druhé, podstata je v tom, že je brzo tma a ona se bojí, že jí tam nechám. Bojí se, že tam zapomene batůžek. a několkik dalších podobných věcí.
co s ní? jak jí pomoci? jsem z toho nešťastná, ale není řešení ji nechat doma.
říkám si, že jí dnes zkusím vyzvedniut po obědě, ale ani to není dlouhodobé řešení.
ach jo