Mně jedou máslo ve vánočce řádně vypeklo.
Daří se mi úžasné vánočky a každoročně mám spoutu odběratelů. Asi před třemi lety jsem se jednu sobotu pustila do jejich výroby (společně s ochotným pomocníkem). Vytvořili jsme jich asi šest, vše řádná kvalita. Máslo - domácí, voňavé, krásně žluté.
Vánočky si odběratelé postupně vyzvedávali a distribuovali. Např. syn na návštěvu rodičů své dívky, partnerovy dcery jednu vezli mamince. Kolegové z práce.
Pointa - všechny vánočky byly tvrdé. Trapas.
Jediné, co to mohlo způsobit, bylo to domácí máslo. Což mi za pár dní potvrdila i švagrová, která měla máslo ze stejného zdroje a vyrobila z něj hromadu tvrdých posvícenských koláčů. A to je velmi zdatná pekařka a cukrářka.
(Další víkend jsem pekla omluvné vánočky, snad i z Hery. Povedly se všechny.)
Ochotných odběratelů mám stále dost. Měním za krabičky s cukrovím
.