Buchli, sympatické je to, co napsala Pmapela. Jídlo připravené s láskou.
Normální přístup...brát jídlo jako jídlo. Tedy opak toho, co se teď zhusta děje - jídlo personifikované do přítele, nepřítele, jedu, superpotraviny... jídlo je prostě jídlo.
Mě těžko můžeš brát jako příklad, protože v mém případě je jídlo nejen obživou v doslovném smyslu, ale zároveň i přeneseně, já se jaksi jídlem zaobírám nadstandardně profesně
Spíš najdeš dobrý příklad v osobě své pratetičky, co jsem tak od Tebe četla.
Když zkusíš trošku odstup od zkoumání "je tahle potravina zdravá a tahle nezdravá a tahle škodlivá a tahle zázračna...", tak si pravděpodobně uvědomíš, že drtivá většina lidí intuitivně cítí, co je "fajn jídlo". Když jim předložíš třeba sadu fotek nejrůznějších jídel, většina na první pokus ukáže na to nejnormálnější, nejlepší jídlo. jenže pak jim začne v hlavě šrotovat "a nečet sem, že vlastně v tomhle jsou ty těžký kovy? a nečet sem, že po támdletom ty peruánský indiáni žijou věčně?" a dočista se z toho pošetí.
Pokud lidé v rodině zemřeli na následky nadváhy, tak to nebvyklo proto, že "nejedli tu správnou super zdravou potravinu", ale že prostě jedli moc a hlavně se málo hýbali. Pro zdraví má pohyb větší význam než jídlo. To nemusíš nijak extra bádat.
Cukrovka je složitý pojem, může mít různé příčiny, spojitost s jídlem u některých typů není vůbec žádná, u některých je spíš zprostředkovaná.