Přidat odpověď
Jdu se poradit. Mám asi 8-9 let pekárnu Domo. Prvních pět let jsem ji používala často, teď už chleba tolik nepeču, využívám spíš na kynuté těsto, hodně mi vyhovuje na marmeládu. Za ty roky byla jednou či dvakrát v opravě a nedávno jsem koupila novou vaničku. Před vánoci se přestaly točit háky, tipuju to na prasklý nebo povolený řemen. Mám dilema, zda ještě investovat do opravy u poměrně starého a používaného přístroje, či zda raději koupit novou nebo investovat ještě o hodně víc do nového robota.
Čím dál častěji čtu, že dlouholeté zástankyně pekáren od nich ustupují, dělají radši těsto v robotu a pečou v troubě. Tak váhám a sepisuju si pro a proti:
- v troubě pečený chleba je asi chutnější, ale pečení v pekárně ekonomičtější (nemá někdo spočítáno o kolik?)
- do pekárny to můžu naházet a odejít a vrátit se třeba za půl dne (ač radši chleba vytahuju hned po upečení), ale od robota a trouby se odejít nedá
- robot uhněte těsto rychleji, ale není pro chleba lepší ten pomalý postup, kdy se chvíli hněte, chvíli kyne, zase prohněte a zas chvíli kyne?
- pekárna je levnější než robot (šla bych už do nějakého s dobrý výkonem, koukala jsem na Kenwooda)
- zrovna ten Kenwood má ve standard výbavě i mixér, který určitě nevyužiju, tak se mi nechce platit za zbytečné příslušenství; nepotřebuju ani nic dokupovat, už mám všemožné krouhače a strouhače
- Kenwood je hodně velký do naší malé kuchyně, i když to je pekárna taky, ovšem robota bych využila i na šlehání
- robot je asi hlučnější než pekárna?
Jaké máte zkušenosti a co byste volili/y?
Předchozí