Pokud jsi zatím nikdy neměla potřebu jiného stroje než pekárny, tak bych šla znovu do pekárny. Vyhovuje-li Ti pekárnový zdlouhavý proces kynutí, pečení, nevadí Ti buchtoidní chleby (to nemyslím hanlivě)... Není potřeba kupovat stroj okolo nebo přes 10 tisíc korun jen proto, že jiný by robot upřednostnil.
Podle mě je chleba upečený v pekárně a v toubě nebe a dudy. Pekárna dělá chleby jiné - jak jsem psala buchtoidní, vlhké. V troubě třeba na kameni upečený chleba je prostě klasický chleba no a kváskový chleba to je úplně jiná třída tj. chléb, který pamatuji z dětství - mňam!
Jen doplním konkrétně k tomu robotu Kenwood Major Premiéru 770 - mám k němu mixér a maso mlýnek. Masomlýnek jsem za poslední rok tedy ještě nepoužila, ale mixer je naprosto skvělý, a to až tak, že funkční stávající jsme dali na půdu coby rezervní a používáme ten k robotu. Je termovzdorný, takže v něm můžeš mixovat i vroucí tekutiny... Jde krásně rozebrat, umýt v myčce... i když tedy já do myčky dávám jen tu nádobu a víko... Další příslušenství zatím nemám, protože nic dalšího zatím nepotřebuji