mě překvapili naši školní puberťáci - u jedné zastupující kolegyně, klasické namalované padesátky, komentovali její vzhled tak, že paní se zapomněla odmalovat po halloweenu. přitom to je celkem pohledná paní, na svůj věk hezky štíhlá, upravená.
občas jsou puberťáci nesmlouvaví - kolegyně mi vyprávěla, že zaslechla, jak děti komentují její vzhled: dneska je s kozama, zato včera, to byla bez koz (myšleno, dneska si vzala push-upku. já nedávno přistihla puboše, jak posunkama komentují moje tričko - vzala jsem si jinou podprsenku, než obvykle, holt mi udělala větší prsa, a pánové si toho všimli.
ale že by mi neodpustili, že občas přijdu nenamalovaná, s opuchlýma očima od alergie, na kterou mi prášky někdy ani nezaberou ... to zas ne. akorát občas "starostlivě" prohodí něco ve stylu paní učitelko, vy jste nějaká unavená"
jiná kolegyně chodí zásadně namalovaná, jednou se nenamalovala, děti to hezky zkomentovaly: paní učitelko, vy jste dneska nějaká jiná. kolegyně na to: pepíčku, to jsem se jenom nenamalovala
já bych vzhled zas tak moc nepřeceňovala, pokud to nejde zvnitřku, fasáda to nezachrání.