| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ohledně toho dojmu - já nevím jestli jsem se dobře vyjádřila, on tady na sáhodlouhý rozbor není místo.
Nejde o to že bych se rozhodovala rychle, či si rychle někoho zařadila, naopak já se obecně rozhoduji o většině věcí i vcelku zdlouhavě. I při těch pohovorech je tam více kol, a konzultujeme s kolegy.
Nicméně po těch letech když si to vezmu zpětně, tak ten první dojem byl prostě nakonec vždycky správný. Třeba v případech kdy jsem na něj nedala, byla tam dobrá doporučení, nebo mně přesvědčil někdo z kolegů a třeba i v začátku ten člověk pracoval dobře, tak nakonec se vždycky ukázalo, že ten první pocit byl správný. Když mi tam něco nesedělo, tak nakonec se ukázalo že ten člověk nebyl až tak skvělý jak se prezentoval.
A poté co jsem se párkrát takto "sekla", už na tu "intuici" hodně dám.

Ale ten první dojem - to není o tom že ta osoba je krásná, perfektně upravená, dokáže výmluvně hovořit či se bezchybně prezentovat. Naopak často chodí mladí lidi po škole, kteří ještě nikdy na žádném pohovoru nebyli, neví co mají říkat, lidi co jsou nervózní, nejistí, to je všechno normální a lidské. Naopak suveréni typu "všechno vím všechno znám" mně málokdy ohromí, ono to v reálu je s takovými lidmi naopak hodně těžké.

To je prostě něco těžko popsatelného, jde o to co z člověka tak nějak "vyzařuje", musí mi prostě sednout.
Občas jsem vzala lidi co si mysleli že pohovor dost "zkopali", ale prostě něco mně na nich zaujalo. Nebo i lidi co až tak nesplňovali původní kvalifikační požadavky, ale oproti konkurentům, tam byl entuziasmus, nadšení, prostě "něco".

Čímž vším chci říct, neházet flintu do žita nebrat až tak vážně univerzální rady příruček jak se chovat na pohovoru. Hlavní je spíš být sám sebou, trochu zdravého sebevědomí, nikoliv však přehnaně.
Přijít čistý a upravený na jednání je známka základní úcty k protějšku a zájmu o práci, ale myslím že to stačí v intencích toho co je danému člověku vlastní. Pokud se malovat nemůžeš tak se nemaluj, na pozici kam si šéf představuje zmalovanou silikon asistentku by ses tak asi stejně nehodila :)

Víc než perfektní makeup ocením, když si uchazeč zjistí něco o firmě, čím se zabývá apod. Což opravdu není až tak samozřejmé.
jo a co nesnáším, žádosti o místo z mailů typu pupicek15 zavináč atd., to může mít na obličeji vyvedenou Monulisu a myslím si svý :)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.