| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Lze. Moje rodice se o to postarali, i kdyz jsou oba jeste nazivu. Mama nechtela, abychom si s brachou prosli tim co ona - pocitem, ze te vlastni rodic kopl do zadele a dal prednost druhemu sourozenci. Ze pro vlastniho rodice nic neznamenas.
Takze si moje rodice udelali seznam toho co vlastni, zavolali me i brachovi, a v klidu jsme to u stolu probrali. Rodice nam rekli, proc by chteli neco tak a my jsme zase rekli, proc bychom chteli toto. Vysledkem je pisemna dohoda, se kterou souhlasi jak muj bratr tak ja (on dostane byt, ja zahradu) a pokud chceme investovat do budouciho sveho, tak muzeme.
Oba mame dobry pocit spravedlnosti.
Proc to mama udelala vsichni chapeme, byli jsme svedci, jak se zhroutila, kdyz se dozvedela, co moje babi s jeji sestrou upekly. Mama po svych rodicich nedostala ani prkynko na rizky - jako kdyby nikdy rodice nemela. Pritom mama neni zadny mamonar, to vsechno vzniklo az pote, co se vzdala dedictvi po otci a tetu napadlo, ze by mohla dostat nakonec vsechno.

Pokud se jedno z deti nastehuje k rodicum, lze napsat smlouvu a vsechno co do domu investuji zapisovat. Pozdeji z celkove hodnoty domu odecit. K tomu si samozrejme zacit platit sporeni, aby bylo z ceho pozdeji sourozence vyplatit. A samozrejme plati - nemam na sporeni - nemam na rekonstrukci. Ten druhy/treti sourozenec taky musi platit hypoteku a rekonstrukci delat jen kdyz na to ma.

Pokud je dum v takovem stavu, ze je nutna celkova rekonstrukce a penize na ni nejsou, tak byt rodicem, nenechavam ho ani jednomu z deti. Doziju a proda se a penize se rozdeli. Vsichni pekne stejna startovni pozice.

Co opravdu nemam rada, tak je "ale my se o rodice starame". Muze mi nekdo vysvetlit, jakou asi tak peci potrebuji 50ti-60ti leti lide? V dnesni dobe, kdy se jedna o aktivni lidi v plne sile? Nezijeme v 18 stoleti, kdy lidi nad 50 byli starci nad hrobem. V drtive vetsine pripadu je to tak, ze ne deti, ale rodice se nadale staraji. Hlidaci sluzba 24/7, na kterou mohou ostatni sourozenci zapomenout, pracuji v dome, na zahrade, velkou merou se podileji na investicich a veskere praci.
A ve chvili, kdy se opravdu neco stane, tak bydlici sourozenec jen prohlasi, ze on uz nestiha a on uz se "staral" dost dlouho a pozaduje aby si rodice vzali "taky na chvili" ostatni. Mam ve svem okoli prakticky jen takove pripady. Cest te jedne vyjimce. ~;((
Napr. moje velice dobra kamaradka - jeji rodice prepsali vsechno (statek, pole ... no vsechno z restituce) na bratra. Ona nedostala nic. Ani se neobtezovali ji to rict, prisla na to nahodou. Rodice makali na bratrove poli dokud mohli, pak otec dostal infarkt a matka cukrovku, prisla o nohu a oba se stehovali k dceri - syn uz se pry staral dost dlouho.
Moje spolupracovnice se nedavno rozvedla - vzala si k sobe do 2+1 tatinka, ktery byl odejit z peekne vilky ve chvili, kdy zacal potrebovat pomoc a sourozenec se uz "staral" dost dlouho. Kombinaci 2+1+ manzel + vztekly nemocny tchan + pubertaci manzelstvi neprezilo.
Muj byvaly spoluzak se zase nedavno nahodou dozvedel, ze je jeho maminka jiz nekolik let v poradniku na jeden pecovatelsky dum. Samozrejme maminka o tom nema ani potuchy a dal cpe cely duchod sestre a do domu.
Pripad moji maminky ani popisovat nebudu, protoze bych se fakt jen rozcilila. V kazdem pripade muzu rict, ze sourozenecke vztahy (moje mama a teta) jsou na bodu mrazu, spis jeste niz. Nenapravitelne.
Takze jsem moc rada, ze to nasi vyresili ke spokojenosti nas vsech ~s~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.