Delete,
predpokladam, ze s temi Vasimi emigranty, kteri maji dedit, jste alespon v nejakem (treba minimalnim) kontaktu. Predpokladam, ze jejich RC nebyla vymazana z matrik (tohle zjistila notarka- jak by tohle pozustali mohli vedet- tak melce se do matrik asi nesmi a nas - blbecky - to opravdu nenapadlo), predpokladam, ze jim nebylo zmeneno jmeno i prijmeni. Predpokladam, ze u tech Vasich pribuznych se nejednalo o unos ditete do zahranici jednim z rodicu a ze to dite nikdo pak v hlubokem totaci nehledal pres Cerveny kriz. Predpokladam tedy, ze az se u Vas bude dedictvi projednavat, tak nebude problem se s dedici spojit, dohledat je a psat jim v reci, kterou ovladaji. Nam napr. notarka tvrdila, ze nikdo takovy, koho jsme my nahlasili, se nenarodil
a jeji vyzvy ci jak se to jmenuje, posilala v cestine.
A ano, po dlouhe dobe nam notarka (mimo spis) rekla, ze pokud by muj (tehdy jiz mrtvy rodic) tuhle osobu nenahlasil, tak si usetrime plno starosti, plno let, plno nervu. Cili nam vlastne rekla, ze jsme meli dedice zaprit
Ehm, za to je nejaky postih.
A nakonec : ja rozhodne nezpochybnuji, ze dedic ma pravo se neozvat. Ovsem tak nejak ocekavam, ze pravni system by mel jaxi myslet i na ty, kteri chteji dedictvi mit uzavrene, cili, ze by tam mela byt nejaka lhuta, do ktere se ma dedic ozvat a pokud se neozve, mel by opatrovnik nastoupit mnohem driv (tohle je mozna v NOZ uz nejak osetreno, dokonce tam snad je, ze dedic se da vydedit, zda je to zcela bez jeho vedomi nevim - nastesti jsem to uz prestala sledovat).