| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Se mnou byla máma doma jen půl roku, pak mě hlídala babička, její tchyně. Máma šla do práce ráda, protože jí prý babička doma stejně do všeho mluvila a neměla chvilku klidu. Dodnes nevím, jak máma babičku k tomu hlídání přemluvila, protože ta zastávala názor, že ženská má být doma a rodina se má uskromnit. Spíš se ale podvolila, abych nemusela do jeslí. Nechodila jsem ani do školky, jen půl roku před školou. Když se narodila o dost mladší sestra, naši se odstěhovali na druhý konec města a se sestrou byla máma do roka doma a pak šla do jeslí a školky. Prý to nesnášela. Tehdy u nás byla hodně druhá babička, ale přicházela až během dopoledne, udělala něco v domácnosti a pak šla vyzvednout sestru po obědě. Ale často stejně byla ve školce až do tří.
Deprivovaná by tedy spíš měla být sestra, která byla od roka po "ústavech", ale horší a křehčí psychiku mám nakonec já, je to i věc genetiky a povahy a souvisí to i s životními zkušenostmi. A taky - babička byla hodná, ale taky hodně uzavřená a pohodlná a vedla mě jen k sedavým činnostem a kromě krátkých procházek jsme byly doma. Vůbec jsem neuměla vycházet s dětmi a do skoro 6 let jsem s nimi ani nesetkávala. Pak následovaly špatné zkušenosti plynoucí z nezapadnutí do kolektivu a to jen posílilo moje stranění se lidí. Po odstěhování jsem chodila do velké sídlištní školy, tam jsem se seznámila s nejlepší kamarádkou, která na tom byla v tomhle úplně stejně a pak jsme tvořily nerozlučnou dvojici "proti všem" a stranily se ostatních spolu. Ke konci ZŠ už to viděly učitelky jako problém a radily rodičům, aby nás daly každou na jinou SŠ. To se i stalo, ale kamarádily jsme spolu dál.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.