Přidat odpověď
Tak třeba alkohol nempže za to, že se jím lidi nalévají do zblbnutí. Já mám taky ráda víno, ale třeba jen decku dvě. Práce servírky nebo výrobce piva/vína/alkoholu mi nevadí. Ale třeba mi vadí, když někdo vyrábí konzumní alkohol z metanolu a tváří se, že to je v pořádku.
Vadí mi, že třeba lékař předepíše lék, protože za určitý objem předepsaných léků pak jede na dovolenou.
A u pojišťoven mi nevadí obecně pojištění, ale vadí mi, že že z celého slavného pojištění udělal ziskový byznys a že pojišťovny hledají kdejaké kličky, jen aby nemusely platit. Tím u mne docela ztratily morální kredit. Ne pojišťováci, ti jen prodávají produkty, jejichž parametry neovlivní, ale pojišťovny. Ano, je dobře, že se brání proti vykukům a pojistným podvodům, ale nevyplatit pojistku při povodni, protože se nejednalo o povodeň, ale zátopu, je prostě podraz ze strany pojišťovny. Pojišťovna by měla jasně říct, jaké podmínky mám splnit a za jakých podmínek a za kolik mne pojistí. A ne mít obecné podmínky, pak zvláštní a nakonec říct, že neplatí ani jedno, protože všechno je v průvodním dopise, který oběma výše uvedeným dokumentům odporuje, a přesto, že v pojistných podmínkách je, že proplatí pád mého stromu na sousedovu kůlnu po vichřici, tak si nakonec vzpomene, že strom, byl starý, neopečovávaný (přestože jsme ho každý rok poctivě prořezávali) a že to nebyla vichřice, ale náhlý poryv větru a že mám prostě smolíka. Takové chování považuju za svinstvo a podvod ze strany pojišťovny. pak se nemůžou divit, že je celé odvětví v tom stavu, že ho polovina obyvatelstva považuje ze podvodné.
Předchozí