Přidat odpověď
Cha, nejsme ze stejnýho kraje?
U nás se taky chodilo v holínkách do kuchyně, ovšem u venkovské kuchyně se předpokládala jistá ušmudlanost, na plotně byl hrnec s kuřaty na oschnutí (nebo dle toho co se zrovna líhlo a ono se líhlo téměř neustále), pohyboval se tu pes i kočka ( v jiných částech baráku nepředstavitelné), chodilo se v botech - tady i říkáme špinavá kuchyně.
U muže to měli vychytanější, měli jednu velkou špinavou kuchyni a jednu běžnou kuchyni. Já jsem to zachovala, špinavá kuchyně je praktická třeba porcování masa nebo vaření ve velkom.
A k polívkám, jíme je dost, vývary i krémové, ovšem už k nim neděláme hlavní jídlo. Polívka a hlavní berem jako slavnostní jídlo k výjimečným příležitostem.
Předchozí