no, rodiče žijou na vsi, polévka před hlavním jídlem je téměř bezpodmínečná nutnost, "zahřeší" si zcela výjimečně, když třeba musí dopoledne někam jet a vrací se až pozdě (ale i to bývá třeba z minulého dne nebo alespoň z mrazáku)... ale zase je to přejaté od babičky (z tátovy strany), žijící ve městě
já (město) polívky vařím téměř výhradně jako hlavní chod, kromě sv. Martina, kdy je komplet menu husí kaldoun, husa, ořechové rohlíčky a pak na vánoce, kdy jsou zapečené mušle, rybí polévka, hovězí biftek, cukroví...
a nejvíc u nás jedou krémové polévky a přesnídávkové, prostě barevné, vývary málokdy
jo a když jsou děti u babičky, mívají problém sníst hlavní chod hned po polévce, takže mezi tím bývá alespoň 10 minut pauza...