Přidat odpověď
Mít v mrazáku pár druhů krémových polévkek, považuju za nezbytnost. Někdy prostě není čas vařit teplou večeři. Stejný čas mi zabere vaření polévky v litrovém i třílitrovém hrnci. Navíc nemám ráda, když se stejná polévka jí i druhý den. Stabilně mám v mrazáku cizrnovou, čočkovou, vývar + polévku z řapíkatého celeru. Občas se tam vyskytne hrášková, brokolicová s pestem, houbový krém a květáková s šafránem. Všechny jsou krémové a strávník nepozná, že byly zamražené.
Jiné typy polévek vařím v omezeném množství a hned je konzumujeme. Polévku máme cca 4x týdně, na což moje matka vždycky obracela oči v sloup řka, že si chci ulehčit práci.
Jsem z města, ale žijeme už čtvrt století na vesnici. Prarodiče i rodiče žili ve velkých městech a oběd bez polévky byl nemyslitelný.
Předchozí