Přidat odpověď
Již jsem to tady jednou psala. Nejlepší je podle mě, učit malé děti klasickou matematiku, která je jen Hejným doplňovaná. Dle mojí zkušenosti, děti, které mají jen Hejného, neumějí ve vyšších třídách rychle počítat. Sčítat, odčítat, násobit a dělit. Jasně, na to je kalkulačka, ale když to dítě neumí a kalkulačku nemůže třeba použít, tak je to dost špatné. Hejný dělá matematiku zábavnou s důrazem na logiku, ale podle mě honí mnoho zajíců najednou a málo procvičuje klasické počty. Není pravda, že to všechny děti baví. Některé to nebaví vůbec, protože z toho mají guláš a některé věci nechápou, zvlášť ve vyšších ročnících. Rodiče se také toho dost děsí, protože málokdo má čas studovat nějaké metodiky a otravovat se s dědou Lesoněm a podobnými volovinami. Já se dokonce kacířsky domnívám, že je to taková zase momentální móda, jako za nás byly množiny. Když se zjistilo, že děti neumějí kvůli množinám násobilku ještě v páté třídě, a že trojčlenka je pro život užitečnější než průnik množin, tak šly množiny k ledu.
Předchozí