Přidat odpověď
Ale kdo se drží jednoho oboru, tak ten výpadek cítí. Buď je osvč a jsou zřetelné ty potíže s klienty - to tu holky popsaly asi dost barvitě, nebo je zaměstnanec a když se vrací, tak holt oproti ostatním tu dobu "stál", to je realita.
ale tak to není realita, ale nesmysl. taky jsem zaměstnanec a jak jsem psala, návrat do práce po osmi letech byl v pohodě, nebyl o nic horší, než kdybych přecházela k jinému zaměstnavateli (ve stejném oboru). ale, samozřejmě, nemám DRAVOU PROFESI, kde by mi dýchalo na záda deset dalších, kteří chtějí obsadit zrovna to moje místo a jenom čekají, až polevím v nasazeném pracovním úsilí třeba tím, že si odskočím na toaletu nebo na oběd (nadsázka).
jako jo, určitě existují pracovní pozice, ze kterých člověk odejít nemůže, protože musí být obsazené a jak jsou jednou obsazené, není možné se do nich vrátit. jenže takových pozic bude jen pár, právě proto o nich toto platí. kdyby jich byla většina nebo alespoň větší množství, nebyl by odchod z nich taková tragédie, protože i návrat na ně by byl možný (protože lidi se pořád obměňují). mám na mysli spíš nějaký ten top management, rozhodně ne, jak tuším Nordica psala, že ona zaměstnává pět překladatelů a když si jeden dá pauzu, je nahrazen jiným. protože Nordica samozřejmě není jediná, kdo zaměstnává/potřebuje překladatele, takže i když se překladatel po pauze nevrátí zrovna k ní, neznamená to, že někde chudák smutně čeká na nádraží, protože mu ujel vlak - ne, on ten překladatel má možnost do vlaku klidně nastoupit a své profesi se i nadále věnovat, i když ne zrovna pro Nordicu.
Předchozí