Přidat odpověď
mám zkušenost z jedné školy, kde vedení nijak neřešilo problém s jednou třídou, nikdo tam nerad chodil učit, byla to dost nezvládnutá třída, která fungovala jen s jednou učitelkou. jakmile třídu dostala jiná učitelka, opět třída nezvladatelná, podporovaná vedením (poraď si jak umíš, žádná podpora, metodické vedení, nic) a rodiči. v té samé škole jsem zažila hodně neprofesionální chování od jedné kolegyně (vlastně dvou, obě spřízněné, obě spřízněné s vedením, které je v tom tiše podporovalo) - učitelka kolegyně se otevřeně navezla před rodiči do toho, jak vedu své hodiny (aniž by přišla na jedinou mou hodinu), navezla se tak nepříjemně, že mi ani nestálo za to jí oponovat, nedalo se, po mém odchodu se ona učitelka dohodla s rodiči, že jejich děti učit další rok nebudu a že učit vlastně vůbec neumím). to, že rodiče další roky od této učitelky dali děti pryč, protože děti nic neuměly (a to byl kámen úrazu, u mě neměly děti jedničky zadarmo, byly tam dvojky a i trojky, což se rodičům nelíbilo, byli zvyklí na jedničky a samé jedničky celá třída), je jiná věc.
věc jsem dál moc neřešila, protože ač se mnou zbylé kolegyně souhlasily, nikdo by mě proti této kolegyni nepodpořil, ředitelka často argumentovala plným šanonem životopisů a lidi se prostě o práci bojí. odešla jsem, a udělala jsem to nejlepší. zpětně jsem si jen nadávala za promarněný rok v této škole, kdy jsem mohla být jinde mnohem spokojenější.
Předchozí