Přidat odpověď
maargit, ale ty si to opravdu děláš komplikovanější. ve škole pracuju, vidím, jak jsou nebo nejsou třídy naplněné, a taky jak moc děti po školách migrují. u nás se třeba budou otevírat dvě třídy, i když vlastně není moc kam je dát, ale prý zřizovatel tlačí na školu, aby otevřela dvě třídy.
jako máma tě chápu, taky jsem vždycky měla představu, že děti dám do jazykovky, která tu je, a pak na víceletý gympl. ale pak jsem dceru vlastně nuceně dala do místní školy - nebyla jsem schopná logisticky zajistit odvoz dcery do města do jazykovky a zajistit zbylé děti do školky (a jedno bylo batole). první dva roky měla skvělou učitelku, která jí vyhovovala, ve třetí jsem ji dala pryč do města - stejně dojíždím, tak dojíždíme všichni. ten ústupek z té jazykovky do relativně špatné školy, ale s dobrou učitelkou (ano, i v naší špatné vesnické základce jsou skvělé učitelky, i když jich moc není, navíc to, že je škola špatná jsem zjistila až když jsem tam začala sama učit a přesně jsem viděla, co jsou místní legendy a co je realita), se ukázal jako celkem dobrý, dcera pokračuje v náročnější městské škole bez problémů.
to samé ad kroužky - dcera je pohybově nadaná, ale poněkud objemnější, takže pro balet naprosto nevhodná (ač by na něj vlohy měla, podle její učitelky z tanečků). zpočátku jsem s ní sjezdila nějaké nábory, aby se stejně ukázalo to, co bylo jasné, logisticky bychom to nedali. nechtěla jsem, ustoupila a dala ji do místní lidušky - dva roky měla fantastickou mladou učitelku. letos dostali jinou učitelku, se kterou dceru už tanečky nebaví, dle mě to bere až příliš vážně a to už pro dceru není.
gymnastika pro syna bylo to samé - místní sokol, kde s kluky začínali, neměli trenéry, vlastně bylo klučičí družstvo dost bokem. nechali jsme ho tam, s tím, že uvidíme, co bude dál. kluci se tam chytli, začali se jim věnovat a letos se jim dva kluci umístili na mistrovství ve své kategorii v první desítce. nemají specializovanou tělocvičnu, nemají několik trenérů, jako třeba na Hradčanech, nejedou při tréninku tak intenzivně, ale evidentně vědí, jak na to. no, první volba by to při lepších možnostech nebyla, ale nakonec se to ukázalo jako moc fajn oddíl.
možná by nějaká obyčejná základka, bez vedlejších aktivit (dočasně, dokud se dcera nedostane do pohody), s laskavou a ne tak náročnou učitelkou, byla pro dceru lepší variantou, než náročný výběr.
Předchozí