| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

zufi, upřímnou soustrast.

ohl pohřbu - je to na tobě, jak ty sama cítíš a taky asi podle přání zemřelého. moje babička měla pohřeb honosný, chtěla to tak, v kostele, s rakví na voze ... přála si to, maminka jí to dopřála. pak se pozvala nejbližší rodina na oběd domů, kde se popovídalo. poprvé jsem tam viděla dědečka smutného.
můj tatínek měl pohřeb jen v kruhu rodiny - měla jsem černé společenské kalhoty a černé tričko. můj bratranec přišel v džínových kraťasech. nikdo se nad tím nepozastavoval, byly jsme se sestrami rády, že přišel. potom jsme měli kávu u jedné z tet, kde jsme vzpomínali a povídali, bylo to moc fajn.
když zemřela moje maminka, byli jsme domluveni s jejím manželem, že bude neformální pohřeb, bez obřadu, prostě se v lese na lesním hřbitově vloží urna do země a kdo chce řekne co chce. oblečení neformální, on sám požadoval bez obleku. ok, my souhlasili, maminka by to tak chtěla, hlavně žádné okázalosti. no, realita byla jiná, on se tam nechutně předvedl, ale to už je věc jiná. každopádně na tom pohřbu (resp původně pouze uložení urny do země), kdy to bylo uprostřed zimy na šumavě uprostřed lesa, jsem byla normálně v bundě a riflích, podle toho, že jsme se tam původně domluvili a maminka by to tak chtěla. potom jsme šli do blízké restaurace na kávu.

jestli půjdeš na pohřeb v kalhotách nebo sukni, je naprosto jedno.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.