| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Spousta lidí, co sem chodí, se cítí ve společnosti jaksi osamoceně, vykořeněně. Já teda taky, ale myslela jsem, že je to celkem normální. Čtu teď v časopise pro studenty článek, který napsala mladá autistka. Když přeložím hlavní rysy její jinakosti, mám pocit, že to sedí na spoustu lidí tady, na mě teda stoprocentně. Nebo si to jen namlouvám a sedělo by to skoro na každého?
Věci, které mi dělají problémy:
Rozhovor na hlučném místě - špatně rozumím.
Telefonování.
Nevydržím klidně sedět.
Nerada se dívám lidem při hovoru do očí, ruší mě to.
Raději píšu, než mluvím.
Nerozumím moc dobře neverbální komunikaci.
Nerada nakupuju v supermarketu - moc lidí, hluk, ostré světlo...
Nerada jezdím někam, kde to neznám, dokonce nerada jezdím na dovolenou.
Nerada měním zaběhnutou rutinu.

Věci, ve kterých jsem dobrá:
Luštění různých logických hádanek.
Ráda pomáhám lidem řešit problémy.
Hodně čtu, naučila jsem se to brzo a sama.
Korektury.
Nastudovat něco do hloubky, když mě to baví.
Učení se zpaměti.
Jazyky.
Někoho něco učit, vysvětlit věci srozumitelně.

Takhle nějak to píše ta dívka, ale na mě to sedí stoprocentně. A mám pocit, že na spoustu lidí tady. Neslízáme se tady náhodou skoro samý autistky, protože dáváme přednost psané komunikaci???

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.