Přidat odpověď
spousta jídel je přirozeně bezlepková, jen člověk musí přemýšlet..
jinak bezlepková mouka jako kukuřičná, rýžová, pohanková - se za dobrou slušnou cenu dá koupit třeba v rosmannu, nebo i třeba v kauflandu..
občas koupím bezlepkovou mouku levně v hypernově... nevím proč někdy stojí jen 40, když jindy 90
já teda přímo celiaka doma nemám, mám ale syna se zmutovaným genem, který způsobuje do budoucna celiakii, takže má lepek omezovat a sousedka celiak je... takže jí tu mouku, když na ni narazím beru taky.. a jinak se snažím tak 3x - 4x týdně vařit bezlepkově.
těstoviny kukuřičné mají i třeba v lídlu a u nás jsou teda levnější než ve zdravěnce.
Bezlepkové můžou být i třeba omáčky, i guláš - zahustit bramborem.. husté polévky, taky zahustit bramborem
všechno co je rýžové - rýžové nákypy a tak..
a nebo mě dost chutná ta pohanková mouka.. ale třeba synovi právě moc nechutná, nicméně palačinky a lívance z ní klidně taky sní...
hodně rád má i racio pufované chleby.. tak kupuju sojové, rýžové, kukuřičné.. už mu nekupuju ty multigrain... přitom všechny stojí stejně
Předchozí