V posledním roce se mi přihodilo něco podobného. Manžel vaří tak, aby jídlo mohla jíst celá rodina, ale my jsme ani předtím nějak nejdli jídla s moukou. Když už někdo vařil jídlo s knedlíky, zahuštěním, apod..tak jsem to byla já. No a já mouku nemůžu. Takže brambory, rýže, kuskus, bezlepkové těstoviny, polenta, rýžové nudle od Vietnamců.
Taky jsem to vypozorovala, ale skončila jsem tedy jednou i v nemocnici, kde mi vlastně ani nic nezjišťovali.
Kamarádka mi dala bezlepkový chleba a ten měl spotřebu až do června 2016 - musí to být pěkný humus. Péct nebudu, na to nemám čas ani náladu a když mám chuť si něco "namazat", tak koupím kukuřično-pohankové plátky.
Koupila jsem si minulý týden Smoothie maker, abych odpočala střevům. Tam dělám z namočené pohankové kaše, ovoce a jogurtu výživné snídaně. Z Mixit jsem nakoupila bezlepkové musli, aby byla změna.
Zatím se snažím vyžít s tím, co se dá běžně koupit ve vesnickém obchodě.
Mimochodem miluju buchty, bez masa bych vydržela...a ještě mám novou pekárnu přímo u nosu. Prostě pech