Přidat odpověď
Píše ti to tu i Angrešt, že musí dávat pozor na nůž, prkénko atd., a to má dítě jen s alergií, což je proti celiakii kašička.
Jídelny s atestem bezlepkové musí mít dva provozy. Pak si spousta restaurací na bezlepkovost hraje...
Podívej se do myčky, jak máš nahoře v nich trošku vody, ne, není čistá, je v ní lepek, pokud myla nádobí s lepkem. I tyto stopy škodí a to hodně.
Další věc vtip je s moukou a vůbec s přirozeně bezlepkovými potravinami - často jsou baleny na jedné lince s lepkovými, takže opět pro celiaka nepoužitelné. Stejně tak třeba sušené ovoce, nebo třeba čokolády - studentská pečeť je garantovaná jen klasická hnědá, bílá a různé edece ne. To samé kaštany, jen hnědé klasické... paštika Májka taky jen některá balení, jiná na špatné lince... aspoň to tak bylo, už to moc nesleduji. Je třeba pořád ověřovat aktuální informace. Je to vyčerpávající. Určitě bych to nrepodstupovala jen tak pro někoho, kdo se nenechá ani řádně vyšetřit.
A jestli Angreštovi vychází navíc jen 10 %, je to proto, že se vaření hodně věnuje a má malé děti, které tolik nesní. Když ten čas nemáš nebo ho nechceš tolik spotřebovat na vaření, je to o dost víc peněz.
Předchozí