A mohu se zeptat na názor na některé školy?
Dívala jsem se na takovou tu klasiku:
Drtinova, Londýnská, Lyčkova, Petra Strozziho, Stross...
Teď se snažím nastudovat: Jiřího z Poděbrad, Curieových, Krymská... ale to mi přijde, že to není úplně, co hledám a ještě je to většinou celkem z ruky. :-(
vidím, že řešíme podobné školy
pro příští rok bych klidně volila strozziho, měla by první třídu mít celkem schopná učitelka.
lyčkárnu - je to naše spádová, nespádové se tam nemají šanci dostat. A stejně bych tam dítě nedala, ze čtyř prvních tříd jsou dobří učitelé ve dvou. Nemají jídelnu, mají malou tělocvičnu a plánuje se poměrně velká dostavba = hodně prachu, hluku, omezení. dětí je okolo 25 ve třídách, alespoň dosud, ředitel si za tím stojí (a Fichtner ho chce odvolat). Ředitel je jinak úžasnej, kvůli němu bych dítě na tu školu dala. Skvělá vize, leč aktuálně obtížně realizovatelná.
stross o těch moc nevím, ale dítě bych tam asi dala. Ale ne do biligvy, 70 litrů za to dát nemůžeme.
londýnská - nevím, uvažovala jsem nad ní, ale nespádoví nemají šanci. Ta vize se mi taky líbí, jen nevím, zda to není už moc velký chaos.
drtinka, plamínková apod - podle mě moc drilu
curie asol - nechci mít dítě přímo v centru, v tom smogu a všem možném.
krymská - opět bere jen spádové.
nevím kde bydlíte, taky máš velký rozstřel
mě by se asi líbila montessori třída U Sdružení či jak se to jmenuje, ale máme to daleko. Případně někde na Jarově je škola, která nevypadá špatně - myslím, že se tak i jmneuje. Je ale malá a opět jen pro spádové.
ovšem záleží taky na dítěti, jaké je, co mu sedne apod. Pro druhorozenou budu vybírat asi krapet jinak.