Přidat odpověď
Šuplíku, ptáš se kambaly, ale jestli můžu, tak napíšu svou zkušenost právě s tou cukrovkou.
Ono to právě v praxi vůbec není jednoduché. Např. syn potřebuje díky té cukrovce pravidelné měření glykémií. Když je syn doma, měřím ho já, někdy i ve 3 hodiny v noci. Otec dítěte, se kterým jsem rozvedená, to nerespektuje a neměří ho tak, jak by měl. Řešila jsem to s OSPOD, tam otec dítěte řekl, že to není pravda, že si vymýšlím. Přitom otec je často i do noci pryč a syn bývá hodně sám, pokud je u něj. Řešili jsme to u soudu, tam otec také lhal ohledně měření Měla jsem stáhnutý glukometr v počítači a vytištěné grafy, kde bylo jasně vidět, že v době, kdy je syn u otce, tak měření chybí, někdy je to i 1x za den, musí se měřit minimálně 5x za den. Stejně tam otec tvrdil, že já nemám pravdu a že vše dodržuje jak má. Diabetoložka u soudu nebyla, je to kolegyně bývalého manžela, nechtěla do toho sporu vůbec vstupovat. Takže nakonec to dopadlo tak, že když je syn u otce, tak mu po 3 hodinách volám, aby se nezapomněl změřit glykémii. Kvůli těmto problémům jsme pak pořídili senzor na kontinuální měření glykémie, ale i u toho se musí měřit aspoň dvakrát denně a v noci, pokud jsou nějaké problémy.
Předchozí