Tak nejak odjakziva je seznamuji se vsim tim gulasem. Je jim 7 let. Jaro, krestanstvi, vejce, Jezis Kristus. No ale vejce jasne vedou, deti se zkratka rozhodly, ze Velikonoce jsou vejce a hotovo.
Jeste se me na zaklade cetby Deti z Bullerbynu pokouseji donutit, abych jim schovavala vejce po zahrade
Kdysi jsem je vzala na Pasijove hry, to je celkem zaujalo a byl to fajn uvod do problematiky. Letos jsem je vyvlekla na Petrin na Kalvarii v domneni, ze si v akci lepe zapamatuji cely pribeh a zaujme je to. Ale prdlajs. Kalvarie po cesku je u kazdeho zastaveni oddrmolit otcenas a zdravas a kalupem k dalsimu. Ty vogo, prumerne 2 minuty na jedno zastaveni! V jinych zemich je na jedno zastaveni absolutni minimum 10 minut, prehravaji se jednotlive sceny... No takhle bych si to seznamovani s Velikonocemi predstavovala...
Doma jsem jim nakonec pustila Jesus Christ Superstar, coz se jim moc libilo. No ale kdyz probraly Jidase, Mari Magdalenu a Jezise, tak zas - kdy budeme delat vejce, my chceme vejce atd.
Jo a na koledu ve velmi strizlivem a genderove neutralnim pojeti jdou holky zitra se spoluzackou a jejim tatinkem. Takze zadne nervy ohledne toho, ze je prijdou otravovat kluci a ony budou bezbranne cekat. Proste jim to kdyztak vratej (u nas koleduji vic holky nez kluci).