Přidat odpověď
susu,
to, že nemá cenu se bavit tváří v tvář Tvému obrovskému ignorantství (o kterém se mi fakt nechce úplně uvěřit, že něco takovýho fakt můžeš s vážnou tváří hlásat, natož to MYSLET vážně) , jsme si myslím už vyjasnily.
Samozřejmě tu pasáž s okem a rukou není možný brát doslova, ale je potřeba ji nějak vyložit (jinak by po světě asi běhalo jednookejch a jednorukejch až hanba), a TO SAMÝ platí o tý pasáži v koránu, takže argumentovat tím, že ti to nedává smysl tak, jak to je, mi přijde nehodný člověka, kterej chce o sobě prohlašovat, že o tom něco ví.
Ta pasáž z koránu, i když je vytržená z kontextu a je nesmysl pokoušet ji tímto stylem vykládat, mi dává víc možnejch smyslů:
- Boha je potřeba poslouchat, ten, kdo věří, se bude mít dobře, kdo ne, toho Bůh potrestá (to není nic převratnýho ani u křesťanství)
- je třeba poslouchat manžela, když je spravedlivý a v souladu s Bohem, ale Bůh má přednost (viz žena Lotova versus žena faraónova) - v Bibli je v podstatě totéž
- v lecčems se to shoduje s Biblí (odsouzení Lotovy ženy, chvála Marie)
Lze s tím nesouhlasit, ale fakt těžko tvrdit, že to NEDÁVÁ ŽÁDNEJ SMYSL - dává jich to poměrně dost a Bible bývá na řadě míst také velmi temná.
Předchozí