Přidat odpověď
" Pokud je stejně realistické zobrazení Díry u Hanušovic podle názorů lidí, kteří to znají tam, tak to potěš koště a aspoň vím, kam dětem nedovolit na vandr."
Tak teď zas nechápu já. Co tak strašného na té realitě vidíš, co by mohlo nějak "poškodit" turisty (vandráky)?
Ve vsi je fungující hospoda, sousedské vztahy, pokrývači pokrývají (tedy ti, co ještě mohou na střechu, ostatní pijí), farář slouží ovečkám, starosta se v mezích možností stará, ženy vaří, zmateného souseda všichni vlídně orientují (ve městě by např. skutečnost, že pán stojí na zastávce tak nějak beze smyslu, nikoho nezarazila). O nemocnou matku se dcera stará, vrazi jsou zatčeni... Mně ta realita nepřišla ani zkarikovaná, ani strašná. Takhle prostě někteří lidé žijí (ať vesnice či město). Celková atmosféra filmu tedy jde "za vsí".
Navštívila jsem mnoho hospod v "dírách" (souvisí s mou zájmovou činností), a umím si představit, že mnozí místní, které jsem v nich potkala - viděla buď posedávat nebo točit pivo (často obojí) přesně takhle žijí.
Předchozí