Přidat odpověď
Vidím, že se všude dosti rozmáhá móda sushi. Osobně jsem toto jídlo nikdy neochutnala ani mne to neláká. Obávám se, že je plné parazitů. Četla jsem o tom článek v Týdnu, kde známý parazitolog říkal, že Japonci mají v těle nejvíce parazitů, různých malých tasemniček, které pocházejí právě z konzumace syrových ryb. Na druhou stranu se dožívají vysokého věku. Ti paraziti nejsou pro tělo škodliví, ale mě se to prostě příčí. Všimla jsem si, že některé moderní maminky dávají sushi i dětem, tohle bych já třeba nedělala.
A vůbec nevěřím, že sushi v ČR se připravuje s čerstvých ryb. Podle mne to bude z mraženého masa - to by na druhou stranu mohlo být zase lepší kvůli těm parazitům.
Co myslíte? Mně se kvůli tomu sushi úplně hnusí a nemám ani chuť to ochutnat.
Předchozí