Přidat odpověď
V prvé řadě musím napsat, že si myslím, že ať děláme pro svoje zdraví cokoliv, nikdy nám to nedá jistotu, že se v dobré kondici dožijeme vysokého stáří. Do hry vstupuje příliš mnoho faktorů, kromě genetiky a vlivů životního prostředí a našeho životního stylu taky třeba zcela kromobyčejná náhoda.
Ale to neznamená, že by lidstvo mělo rezignovat, máme to i tak do značné míry ve svých rukou. Takže ano, snažím se. Jíme docela zdravě, vařím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, nyní navíc bezlepkově, což je tedy bonus jen pro manžela, ale možná i pro některé z dětí, protože tyhle problémy bývají často dědičné. Snažím se nepřejídat, mít dostatek pohybu, chodím hodně pěšky, nosím krokoměr. Každé ráno, pokud do toho nevleze nepředloženost, což se naštěstí často nestává, cvičím - šlapu na rotopedu a posiluji. Začala jsem pozvolna běhat, je to fajn, běhám sice pomalu, ale je vidět, že nějakou kondičku mám, čekala jsem horší opětné začátky.
Nepiju alkohol, jen velmi příležitostně a v minimálním množství. Nekouřím. Snažím se nepřehánět to a nesnažit se za každou cenu být nestíhačem, radši si stanovuju priority a vypouštím věci, které nejsou nezbytně nutné.
Předchozí