moje holka na zkoušky nanečisto chodila. rozhodně to nebylo jen o tom, jak to "naostro udělat dobře". už jenom proto, že holka dělala CERMAT a ten se na zkouškách sám o sobě nijak nenacvičoval... resp. když byl vyhlášený speciální termín pro CERMAŤáky, tak tam jenom přišla, koukla na davy lidí a zase odešla, že tam se teda cpát nebude
mmch zrovna CERMAT má vzorové i staré testy na svých stránkách volně ke stažení. holka chodila na zkoušky proto, aby zjistila, co jí nejde a měla možnost si ujasnit, co dělá špatně (ať už přímo na těch na zkouškách, nebo se svojí učitelkou na základce).
a co chodila před lety na kurzy v páté třídě, tak ani tam nešrotili SCIO testy, ale normálně si opakovali/doučovali látku, která se u přijímaček objeví.
jako jo, kurzy to jsou placené, ale za doučování blbejch dětí se platilo už v době mého dětství. holka tam chodit chtěla, byla jsem ráda, že konečně projevila zájem o nějaké učení, kurzy jsem jí zaplatila. kdybych na to neměla, nezbylo by mi nic jiného, než na ni dohlédnout, aby se doučila doma (ovšem nejspíš bych u toho přišla o nervy). holt peníze život zjednodušují