Přidat odpověď
šuplíku, pokud děcko nedělá samo iniciativně něco, v čem uteče jinam, mají ti ostatní výulku hodně podobnou tomu, jak se třea na gymplu učilo za nás, a co se týká základek... já bych chtěla, aby děcka znali souvislosti, současný svět, něco z nedávných dějin, protě aby měěli přehled
k čemu jim je přístup k informacím, když jim ty informace nidko pořádně nevysvětlí, nedá je do souvislostí?
třeba taková občanka - v občance, v naší škole se učívšechno možný a nemožný, ale když jsem suplovala a začala jsme mluvit o válce v sýrii, o migraci do Evropy, o KLDR - děcka tvrdily, že o tom s nima nikdo nemluví - odříkají zprávy, který mají za úlohu, a pkračují v učivu
dnes jsem se v chemii ptala, jestli ví, deváťáci, co se talo 26. dubna před 30 lety - nikdo
když jsem se ptala, jestli si všimli, co se dělo v Rakousku, zemětřesení, věděl to asi jeden, dejme tomu, čerstvá událost, ale když sjem se ptala na další velký zemětřsení v nedávné době, zase nikdo, pak tvrdili, že v Austrálii
proč se toto nedělá v zeměpise, v občance - proč se nemluví o tom, co se aktuálně děje? proč se nemluví o aktuálnícm dění, u nás ani ve světě?
považuju za nutný v dnešní době mluvit o všem, spojovat informace, naučit je vybrat si z toho
nebo zítřejší "projekt" syna v prvouce... za úlohu mají přinést obrázky bezobratlých, výsledek bude nejspíš stejý, jako když měli projekt o jídle - A3, rozdělená na dvě části, v jedné části smalík s úsměvem, v druhézamračený, u každýho obrázky vystříhaný z letáků
no nevím, to už jde udělat i líp
a každá třída měla několik takových stejných obrázků
co se tím jako naučili? k čemu to je?
nenaučili se tím ani přemýšlet, ani hledat informace, ani spojit informace, ani vnímat dění okolo sebe
a ať bdue doba vypadat jakkoliv, vždycky by právě toto umět měli
Předchozí