Přidat odpověď
Dobrý den,
mám celoživotní problém, který mi bohužel dost komplikuje život a stále se mi jej nepodařilo odstranit. Již od dětství trpím nočními děsy, tzn. přes dvacet let (cca od 6 let, spouštěčem mohl být nepříjemný zážitek, kdy jsem v televizi viděla uříznutou hlavu), které jsem začala léčit až v dospělosti, protože během dětství se to u nás nějak neřešilo. Má parasomnie spočívá v chození po pokoji, mluvení ze spaní, v horším případě v přemisťování předmětů, křiku, panických stavech a často se mi také stalo, že jsem se probudila v otevřeném okně. Zkoušela jsem to léčit léky, kdy jsem navštěvovala spánkovou laboratoř v Praze na Karlově náměstí, také homeopatiky avšak bez valného výsledku. V posledních pěti lety, kdy jsem byla ve vztahu, se moje obtíže trošku zmírnily, ale před měsíce jsem se s přítelem rozešla a problémy jsou tu ještě ve větší intenzitě. Znamená to, že se několikrát za noc probudím vyděšená, dezorientovaná a ráno bývám nevyspalá, s úzkostnými pocity. Bohužel je to nepříjemné nejen pro mě, ale i pro mé okolí, proto raději nikde nezůstávám přes noc, protože tím lidi nerada obtěžuji.
Prosím, mátě někdo zkušenosti s tímto problémem a jak jste jej řešili? Vím, že se to často vyskytuje u dětí, ale do dospělosti to většinou odezní...
Předchozí