Jak kdybych to téma založila já. Mám třetí dítko, a jak jsem u prvního očkování neřešila vůbec (a očkovala dle doporučení dr. hned, jak to šlo) a u druhého očkovala sice s odstupem, ale bez hysterie, tak teď se s tím vnitřně peru, a to má syn už 8 měsíců a je to kus miminka (8,5 kg).
Taky mám bohužel v okolí případ, kdy se standardně vyvíjející chlapeček po očkování (nechci znovu rozvíjet diskuzi, jestli to byl následek očkování nebo to být následek nemohl, každopádně se to stalo v době, kdy byl těsně po očkování první dávkou hexy) ve vývoji zasekl a už to nikdy nedožene. :-() a člověk na to prostě při tom rozhodování, kdy naočkovat, myslí, s tím nic nenadělá.
Naštěstí naše dr. je v otázce očkování velmi kompromisní a naopak sama vždy hlídá, zda je miminko a celá blízká rodina úplně v pořádku a v případě sourozence s rýmou miminko prostě nenaočkuje.
Synek ještě hexu nemá, chtěla jsem očkovat na osmiměsíční, ale to právě prodělával šestou nemoc, takže nic. Teď počítám s očkováním na desetiměsíční, koupila jsem homeopatika jako podporu a pozitivně jsem se naladila, že to určitě zvládne bez komplikací (oba starší žádné dramatické reakce neměli). Přeju, ať to u vás proběhne v pohodě, ono určitě proběhne.
Ale Vašemu strachu opravdu rozumím a jsem i ráda, že v tom nejsem sama.