Přidat odpověď
Tuten - ano, hokej v synově šesti letech bylo to stejný - 4x týdně trénink, o víkendech zápasy a když nebyly zápasy, tak byly mimořádné tréninky. Rodiče byli ambiciozní a pomalu chtěli, aby jejich děti snad ani brusle nesundávali. Syna jsem podporovala, protože hrát chtěl, ale když jsem viděla únavu, tak prostě 2 tréninky plus víkendy vynechal. Byl tehdy jediný a neustále jsme se s trenérem hádali. Viděla jsem tam děti, které brečely po tréninku, někdy únavou, často zimou a vyčerpáním, v tomto věku tam byly i děti, které z přetížení zvracely. A rodiče se obrátili proti svým dětem, vůbec je nechránili. Trenér začal na mne útočit v tom smyslu, že hokejista musí ledasco vydržet a blabla a když jsem na soustředění zjistila, že většina těch kluků neumí na kole ani plavat a na soustředění jezdí na led a dřou je ještě víc, tak jsme měli výměnu názorů /velmi emotivní/ a skončili jsme s hokejem. A myslím, že včas, syna už to nebavilo - o kamarádství se tam mluvit nedalo a atmosféra mezi rodiči - příšerná rivalita.
Předchozí