| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kaipo,

podle mě neexistuje jedna správná cesta. Protože moje dítě neumí tu otázku utvořit, znamenalo by to pro ni, že neurčí ani jednu větu správně.

Se znalostí spojek minimálně zúží výběr, a pak jí buď může pomoci zkušenost (to pomáhá mně), nebo když už vybírá jen třeba ze dvou druhů, tak i šance, že tu otázku správně utvoří, je větší.

Někdo se zase bez problémů ptá, zato ty spojky ne a ne si pamatovat (já, moje druhé dítě).

Jako problém považuju, když se ukáže jen jedna cesta, jak na to. Člověku, kterému nesedne, pak nezbývá, než tápat, nebo zkusit si najít vlastní, což ale může trvat dost dlouho a dítě třeba zatím nachytá řadu špatných známek.

Plus tedy ani ty otázky někdy nejsou jednoznačné. Jswou věty, kde se můžu zeptat dvěma způsoby, u doplňkové věty se zase nesmíš zapomenout zkusit zeptat 2x, jednou ve vztahu k slovesu, jednou k podstatnému jménu...v takovém případě je určování "podle zkušenosti" jistější.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.