Elso chce to dr. nicméně u mne se takhle vyvíjí půlka běžných viróz cca poslední 3-4 roky. Mám zalehlé ucho (klidně i obě), přitom zásadně ale nebolí a navíc mám teplotu. Případně i nějaké ty krční příznaky nebo rýma, ale to málo. Odezní to za pár dní, byla jsem i na ORL, na tohle mi nedali nic, možná kdybych špatně slyšela měsíce, tak by něco zkoumali. Takhle konstatovali, že je tam nedoslýchavost z akutního onemocnění a nazdar (test na sluch mi dělali). NEBYL tam žádný zánět středního ucha. Jednou jsem pak měla zánět bubínku, to bolí děsně a nedá se s tím nic moc dělat (brát něco na bolest a čekat, až to přejde, prý virové). Syn (15) naopak trpí na záněty stř. ucha a běžně se mu to perforuje aniž by ho to bolelo. Prostě zalehne, za pár dní mu v něm zabublá a je tam díra, bez bolesti - pak se řeší pomocí ATB až hnisavý výtok. Takže bolí / nebolí nic moc nenaznačí. Příušnice navíc mívají otok za uchem. Uzliny za krkem jsem výrazně cítila i když nám tu běhal parvovirus (tuším pátá nemoc).