Přidat odpověď
Libiku, 4 km jsou ještě ok? Zvažovala jsem lesní školku/skupinu (jako bonus mě nenutila naočkovat dítě proti nemoci, která se přenáší krví a pohlavním stykem), i by se tam dalo dojet na kole, ale částečně po E55 by to bylo dost o hubu, takže jo, asi bych tam kluka vozila autem, zatímco normální školku mám daleko jen 1km a většinou chodíme pěšky. Normální školka chodí ven jen tak asi na hodinku dopoledne, když je hezky, někdy ani to ne, buď je vypustí na rovinatou zahradu s herními prvky nebo v zástupu obejdou bytovku a jdou zpět. To je fakt kvalitativně něco úplně jiného než lesní školka - ty děti nejsou jen venku, ale jsou v divočině, ony tam ne jen jsou, ale spoustu tam toho podnikají, školka je obalená komunitou rodin, je to velmi silné sou-náležení. Brigády a další akce jsou skvělé, kdy jindy se celé rodiny sejdou a společně fyzicky pracujou?, není to (Jani + 3 princezny) opruz, že k "vysokému" školnému pro ně navíc makáš zadarmo. Znám hodně rodin, které dávaly či dávají děti do LŠ, a falešného na tom není absolutně nic, to buď znáš nějakou výjimku nebo se ti tak jenom jeví z dálky.
Hodně dětí chodí do LŠ pěšky, když mají to štěstí, že ji mají blízko. Hodně dětí tam rodiče vozí, ale i do normální školky by musely autem. A někde taky funguje mikrobus - nabere děti z města a odveze je do lesů. Holt těch alternativně laděných lidí není tolik, aby dali dohromady školku v každé horní dolní.
Předchozí