Přidat odpověď
Zaměstnavatel musí umožnit jídlo po 5 h směny.
Tj. poskytnout přestávku na oběd v délce nejméně 30 minut. (Pokud místní poměry neumožňují se za ten čas najíst, tak přiměřeně delší.)
Pokud povaha provozu neumožní poskytnout přestávku, musí umožnit se najíst při práci, v přijatelných podmínkách, musí být možnost si připravit normální jídlo (donesené zaměstnancem; tj. měla by tam být kuchyňka s vodou, vařičem/mikrovlnkou, ledničkou, prostředky na mytí, možnost uložit talíře, hrníčky, příbory..., místo, kde se člověk nají). Pak je ale tato přestávka součástí 8h pracovní doby (nebo méně u směnného provozu).
Co se týče kvality jídla, dovedl bych si představit, že by se dalo dohodnout na změně dodavatele... Pokud Vás bude víc, tak i na jiné formě, zaměstnavatelé se nechtějí zbatečně hádat. Stravenky jseou hodně velká administrativa, navíc neřeší noční směnu...
Předchozí