Přidat odpověď
http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti/_zprava/kurz-preziti-pruvodce-pro-mestske-mekkoty--1383996
Poslouchám v archivu záznamy pořadu "Kupředu do minulosti". Zaujala mě zmínka o tom, že jsme oproti našim předkům změkčilí, psychicky neodolní, nedokážeme se o sebe v přírodě postarat.
Dříve ženy běžně na louce sbíraly byliny a sušily je, my je ani nepoznáme, zavařovaly volně rostoucí jedlé plody, např. jeřabiny. Bylo normální zabít k obědu králíka či slepici, nyní je problém zabít zvíře. V jednom z pořadů mluvil nějaký odborník o tom, že kdyby došlo ke krizi, dost rodin bude mít problém, protože muž v rodině už přestal býti lovcem, nedovede zabít zvíře.
A tak mě tak napadlo, kolik lidí by bylo schopno zabít to kuře, navíc ho předtím i vykrmit. Zabít, stáhnout a vykuchat králíka...
Nebo dáváte přednost anonymním kouskům masa v marketu a při představě "vraždění kuřete" se otřásáte hnusem?
Pocházím z venkova, zvíře nezabiju, ale vykuchat umím.
Předchozí