| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Grainne, ale jsi vůbec nic pochopila. Radím ti dobře, vyhledej si jak to je s těmi soudními ználci v norském soudnictví, jak mají kontrolní mechanizmy a za jakých podmínek se vypracováva ten druhy znalecký posudek. Třeba ti něco svítné, kdýž si to najdeš sama. Ono było pro mne zajimavé třeba i v rámci současné české debaty o „nezávislosti” znalců. A pokud bys hodila mi jediný důkaz, že tato dvojce opravdu měla důvod riskovat svou pověsť, v terapeutické oblasti především, a ještě k tomu svobodu zmanipulovaným posudkem, bych to brala jako protiargument. Takhle je to fakt pouha spekulace na základě nepodloženého předpokladu konspirace. A ta původní fáma o údajně navzájem nezávislých znalcích už je v koši, oplač a rozluč se s ní. Je to jako o těch nafocených konsultacích „pěstounů” s pracovniky BV během přestavky soudu. Raději o tom už nikdo nechce mluvit, ale nevím zda pochopil, že by bylo lepší se snažit se dále nelhat a nemanipulovat.

Když chceš mi něco napsat, tak stručně, napsala býs Vodičkové totéž co Citě (když argumentuje přesně taktéž) na její blog:

"Jenže podle nové koncepce MPSV jsem jako pěstounka selhala. Pěstouni, a to nejen přechodní, ale i ti dlouhodobí, si totiž nesmějí svěřené dítě přivlastňovat. Musí mu vtlouct do hlavy i do srdce, že nejsou žádní jeho rodiče, a že jejich hlavním úkolem je vrátit dítě jeho skutečným rodičům. Pěstouni totiž nejsou osvojitelé a nesmějí se k dítěti jako osvojitelé chovat. Je chyba, když se nechají oslovovat jako rodiče. Musí to být profíci, kteří nepřipustí, aby k nim dítě navázalo vztah jako k rodičům. Přece má ty svoje, i když ho týrali, zneužívali nebo na něj úplně zapomněli. Protože propagátoři nové koncepce jsou schopni vychovat každého rodiče, ať je to psychopat, agresor, těžký alkoholik nebo feťák. Stačí jen mít rozvinuté služby pro rodiny, a děti se k nim budou vracet po tisících. Loni to sice bylo jen 129 dětí, které se vrátily do biologické rodiny z celkem 13 tisíc vyrůstajících v pěstounské péči, ale to jen proto, že ty služby se za sedm let od zahájení transformace péče o ohrožené děti ještě úplně nerozvinuly. Stamilióny sice raději než na služby dáme na zbytečné vzdělávací kurzy, ale ve svém úsilí o rozvoj služeb a profesionalizaci pěstounské péče nepolevíme!"
Zdroj: http://vodickovamarie.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=526362

Vodičková - ponorka? bezcitná bytost? Má zaostalé názory?

Já vím, že tady MV poněkud zjednodušuje, a vím, že individuální střih péče pro každý individuální případ je cílem i v ČR. Ale je to silné slovo do pranice proti tomu, co ideologický zde propagujete.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.