Přidat odpověď
Asi udělám bezovou marmeládu (z květů), nedávno jsem na netu našla recept a celkem mě láká. jinak se u nás moc nezavařuje, já nezavařuji vůbec, neumím to a nechci se to učit, chlap zavařuje jen když se vyhecuje.
Sousedka zavařuje květák, na kyselo jako okurky, prý je výborný, já jsem zatím neochutnala.
Setra dělá kopřivový sirup, na ten už je asi pozdě, kopřivy musí být mladé. Pokud vám chutná bezový sirup, mohl by být i kopřivový, je podobně mdlé chuti. (ona dává část sirupu do mrazáku a děti to mají místo dřeně)
Já se chystám na marmelády, ale žádný zvláštnosti nechystám, kromě té bezové. Maximálně přidám k jahodám rebarboru (teda musím zjistit jestli se rebarbora touto dobou ještě může zpracovávat)
A láká mě marmeláda nebo sirup z plodů bezu, možná se letos vyhecuju a zkusím ji.
Předchozí